En favorit i repris men här brukar jag tärna en 1/2 liten färsk ananas och srtö över köttet de blir så gott tillsammans med kottarna i såsen. Till detta blev det en krispig fetasallad till. Benfria kottlett är de bästa så slipper man flisorna från kottarna med ben.
1 kg benfri kotlettrad
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1/2 dl soya
1-2 tsk sambal oelek
1/2 liten färsk tärnad ananas
Allround bbq grillkrydda
Gör så här:
Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Krydda med bbq kryddan.
Lägg kotletterna i en smord ugnsform och fördela ananas tärningarna över.Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal oelek. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader.
Stek i ca. 1,5 timme, täck formen med folie efter halva tiden. För den Gi vänlige servera med en krispig fetasallad med spetspaprika rödlök, gurka och äkta grekisk fetaost. annars pressad potatis smakar bra till.
Klockan är halv 8 på morgon.
Jag läser ditt recept och snålvattnet rinner....
Så gott och inte så svårt heller. Kanske middagsmat i helgen ja...
Tack för det :))
Gjorde de där knytena i smördeg och med köttfärsfylnningen.
Så goda de blev...
De ska vi göra flera gånger.
Kramen.
Det såg himla gott ut, hade jag gjort det så hade det smakat apa..
Vet inte vad kotletterna har emot mig men jag få aldrig det att smaka bra..Snyft.
Trevlig helg på dig!
Den rätten är ju så otroligt god och ananas passar säkert otroligt bra till kan jag tänka mig.
Vi harvar i alla faser mer eller mindre, just nu äter vi väldigt få kolisar igen, du vet julen ;)
Kram Carina
3