Detta var nog de gottigaste jag ätit i fisk väg på väldigt länge, och ett perfekt GI alternativ för den delen. Jag hittade detta recept på kartongen som fisken låg i.... o snabbt som ögat skrev jag ner det för att dela med mig av det till er.
Fast jag redigerade som sagt ingredienserna med de som fanns hemma.
Istället för bladpersilja fick det bli färsk bladspenat som de blev en hel påse av, och bacon istället för rökt sidfläsk. Receptet hade jag själv dubblerat för att de skulle bli lite x-tra till 2 matlådor =)
För 4 port
4 bitar tinade torskfiléer
Salt o peppar
Smör
Ragu
100g rökt sidfläsk( eller färdigtärnad bacon)
200g färska champinjoner, Skurna 1/4)
1 rödlök,strimlad
1/2 msk balsamvinäger
1/2 dl bladpersilja
Gör så här:
Salta o peppra torskfilébitarna. Stek i smör i en stekpanna.
ca -4 min på var sida.
Lägg sidfläsket/bacon i en hett panna och stek de knaprigt. Lägg i svampen och låt fräsa med en stund. Tillsätt löken och balsamvinäger. Smaka av med salt o peppar. Vänd ner bladpersiljan.
Servera blomkålsmos eler potatis puré
Vad gott! Alltid bra med lite fiskrecept i rockärmen. Ofta blir det samma när det vankas fisk!
O, vad jag blir hungrig du får allt att se så gott och nyttigt ut.
Alldeles för ofta som man missar de där recepten som står på paketen, synd kanske när man läser detta... Mums! Ser gott ut oxå:)
mums det lät gott tackar för det receptet,
Torsk är ingen favorit, däremot lax, men när jag såg bilderna så blev jag förtjust!
Ha ha, tror att vi har läst på samma recept. Dom hade ute torskreceptet på vk så det blev en blandad variant med ragu och remouladsås..gott gott va det i alla fall..
6