Blåbärspaj med kokos o mandelmassa

Degen:
3 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker
1 tsk kardemumma
125 g smör
1 dl riven mandelmassa
1/2 dl cocos
1 msk vatten

Fyllning:
1 liter blåbär (färska eller frysta)
1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Råsocker
flagad mandel

Gör så här:
Nyp ihop vetemjöl, socker, smör och mandelmassa, kardemumman, cocos för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet. Tryck ut degen i en pajform, spara lite av degen till remsor ovanpå pajen. Låt degen vila i kyl i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet på 225g i 5 minuter.
Sätt ned ugnen till ca150g. Blanda bär, socker och potatismjöl. Häll ner i pajskalet. gör remsor av del av degen som är kvar och täck det över blåbären. Pensla med lite vatten och strö över råsocker och mandel som jag inte hade hemma =(

Martina

Härligt med paj, gjorde själv en äppelpaj igår, smaskens!

Therese

Paj är det längesedan jag gjorde måste jag erkänna, försöker att inte äta så mycket "gott" och mindre kolhydrater.

Blåbär är dock favorit paj när det gäller skogens bär.

Nu frestade du mig lite, kanske man skulle överraska gubben och tonåringarna med lite paj?

Trevlig helg på dig och tack för tipset.

sickan

Jistanes vad gott det ser ut!



Ha det bra!

Kram

mamma

Den där var supergod det tyckte både jag och Solveig.Den kommer nog att gå hem hos dom flesta. Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress