Degen:
3 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker
1 tsk kardemumma
125 g smör
1 dl riven mandelmassa
1/2 dl cocos
1 msk vatten
Fyllning:
1 liter blåbär (färska eller frysta)
1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Råsocker
flagad mandel
Gör så här:
Nyp ihop vetemjöl, socker, smör och mandelmassa, kardemumman, cocos för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet. Tryck ut degen i en pajform, spara lite av degen till remsor ovanpå pajen. Låt degen vila i kyl i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet på 225g i 5 minuter.
Sätt ned ugnen till ca150g. Blanda bär, socker och potatismjöl. Häll ner i pajskalet. gör remsor av del av degen som är kvar och täck det över blåbären. Pensla med lite vatten och strö över råsocker och mandel som jag inte hade hemma =(
Härligt med paj, gjorde själv en äppelpaj igår, smaskens!
Paj är det längesedan jag gjorde måste jag erkänna, försöker att inte äta så mycket "gott" och mindre kolhydrater.
Blåbär är dock favorit paj när det gäller skogens bär.
Nu frestade du mig lite, kanske man skulle överraska gubben och tonåringarna med lite paj?
Trevlig helg på dig och tack för tipset.
Jistanes vad gott det ser ut!
Ha det bra!
Kram
Den där var supergod det tyckte både jag och Solveig.Den kommer nog att gå hem hos dom flesta. Kram
4