Här är det en som är ett stort fan av fisk, då är det både ädelfisk o insjöfisk som gäller, fastän jag ätit mycke fisk har jag trots INTE blivit så intelligent som sägnen säger =) Jag tror vi äter alldeles för lite fisk och då fisk som som mest innehåller omega-3. Det är igentligen så att torsk o plattfiskar som innehåller minst omega-3 , utan vi skall helst äta de nyttiga feta fiskarna som Sill, lax o makrill och då skall man äta den minst 3 ggr i veckan för att få rekommenderad mängd.
2 pkt tinade torskblock( 800g)
1 påse färsk babyspenat
Salt o peppar
1 ask coctailtomater
1 brk färdigskalade räkor i lag
Gratängsås:
ca 3 msk smör
3 msk dinkelmjöl
5 dlvätska( fiskspad eller räkspadet,grädde,mjölk)
1/2 tsk ingefära
1 äggula
Salt o svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200g
Smörj en ugnsäker form och fördela babyspenaten i formen. Salta o peppra fiskblocken och lägg ovanpå spenaten och täck med folie. In i ugnen i ca 15-20 min.
Under tiden så fisken är i ugnen så fixar man gratängsåsen.
Fräs smöret och mjöl och späd på med mjölk, grädde, och lite av fiskspadet eller spadet från räkorna.
Låt små koka i ett par minuter och smaka av om det behövs kryddas på. Vispa ner äggulan( nu får såsen INTE koka).
Ta ut formen och försök att slå ut så mycke vätska från fisken som möjligt. Strö räkorna över fisken och lägg i tomaterna. Riv över lite en smakrik ost över rätten och in i ugn 10-15 min
Ser otroligt gott ut, dina matbilder gör mig alltid hungrig ska du veta! Här hemma äter vi fisk minst 1 gång i veckan, båda älskar vi fisk tack o lov.
Lätt att variera och ta vad man har i kylen om man vill rensa lite. Synd nog så brukar jag inte skriva vad jag tar för ibland blir det helt sagolikt gott :)
Kram CArina
Ser riktigt gott ut det där. Vi har upptäckt att vi inte precis har några fiskgratängrecept så detta kommer i våg fiskhög, perfekt.
Men lägg av, va gott det ser ut! Länkar dig på min blogg så jag inte tappar bort dig och dina fantastiska recept! :)
3