Ca 1 kg picknickbog
1/2 msk mald ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
SAlt o peppar
Till såsen:
Vätskan från steken
2 dl grädde ev vatten o kalvfond
1 msk mjöl+2 mskvatten
Gör så här:
Gnid in steken med kryddorna. Lägg i en ugnsfast form och slå oljan över. Stick in stektermometern i den tjockaste delen. Beräkna stektiden till 2 timmar i 130g. Steken är klar när termometern passerat 80g.
När steken är klar så låt den stå i 10 min innan man skivar upp den.
SLå ätskan som är i formen i en kastrull, tillsätt mjöl o vattenblandningen och slå i tillsammans med grädden o ev vatten.
Sjud såsen i ca 5 min. Smaka av med lite kalvfond ev salt o peppar.
Så gott det ser ut!
Hoppas du får en fin start på veckan.
/ Jenny
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
mmmmm gott!
Men ni har ju urfint kök, nytt dessutom!
Också vill du göra om ;) blinkeblink
Vet precis hur det är, ibland känns det bara sååå fel! Sen kan man ju undra varför män aldrig får just den känslan.......inte min iaf!
Ingefära i såsen låter spännande, har jag aldrig testat i gräddsås!
Kram Carina
mumsigt det ser ut!
Var evigheter sedan jag tillagade en stek. Får bli en riktig söndagsmiddag framöver ;-)
5