500 g strimlad fläskytterfilé
1 msk soja
1 tsk chilipulver
1 purjolök
Sås:
2 dl grädde
2 dl buljong ( tärning)
1 dl chilisås
Ca 1 tsk sambal oelek( smaka av före med en ½ tsk)
1 tsk salt
1 dl riven cheddarost
Gör så här
Blanda köttet med soja, chilin.
strimla purjon.
Lägg köttet och purjon i en ugnsäker form.
Blanda grädden och resten av ingredienserna till såsen.
Häll såsen över köttet.Strö över riven ost, ställ in i nedre delen av ugn i 225 g 20 min.
Serveras avocadoröra med ugnstekta potatishalvor och majskolvar och nacho chips och en sallad.
Vad gott det låter!! Måste jag testa!!
Oh vad gott det såg ut. Påminner om en chiligryta som jag prövade för ett tag sen (eller kanske det va ganska längesen).
Trevlig helg
Ser jättegott ut, det måste jag testa! Ska den marineras ett tag i soyan eller gör man allt på en gång?
3