2pkt torsk
2 tetra krossade tomater med smak av chili
3 msk tomatpuré
3 potatisar
2 st morötter
1/2 fänkål
1 purjolök
1.5 liter vatten
2 st fiskbuljongtärningar
2 msk dill fryst
salt och peppar
Parmensancreme
1 brk creme fraîche
1 litevitlöksklyfta
1 dl riven parmensan ost
salt och peppar
Gör så här:
Skär torsken i kuber.
Skala rotfrukterna. Skiva purjolöken och skär ner morötterna och fänkålen i mindre bitar. Fräs i lite olja i en rymlig kastrull. Häll på vattnet, buljongtärningen, krossade tomaterna samt tomatpurén. Låt det hela koka i ca 20 minuter (tills dess att det fått en lite tjockare konsistens) och glöm inte att smaksätta med salt och peppar dill. Lägg i torsken, låt soppan stå i 5-10 minuter på svag värme.
Blanda crème fraîche och parmesan i en skål. Pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt och peppar.
Servera soppan med en klick creme fraîche o grovt bröd med VB ost
0