Kalljäst pizzadeg......

3 1/2 dl iskallt vatten
50 g jäst
2 msk olja
1 msk salt
10 dl mjöl + extra till utbakning

Gör så här:

Häll vattnet i en rostfri bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
Häll i mjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke.
Ta upp degen, dela och forma den till 6 stora bollar à ca 200 g. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar
Stoppa in en plåt med låg kant (eller en högkantad upp och ner) i ugnen och låta den bli riktigt varm, 250 grader.
Pizzorna bakar du ut på bakplåtspapper på en kall plåt, och sedan drar du över papperet med pizzorna till den varma plåten. Pizzorna blir då knapriga och inte så blöta under.
... och jag hade en god tomatsås och ost, skinka, svamp
toppa den färdiggräddade pizzan med ruccola.

Synnöve

Den degen ska jag prova.

Bakar mycket pizza här hemma så.

Klems.

SOFFIE

mmm va bra tusen tack för det receptet,

¨å va god den pizzan ser ut,

kram

Carina

Här hemma är det Stefan som står för pizzabakandet de ggr vi gör egen! Han gör det dessutom väldigt bra så han får mer än gärna fortsätta me den uppgiften. Såg att du lagt ner din andra blogg, har planer på att göra detsamma jag också, vi får se.

Kram Carina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress