Potatisbullar......

Se det som ett ypperligt sätt att återanvända potatismos som blivit över. Detta går inte att jämföra med de frysta flottiga  puckarna man köper i frysdisken.

8-10 medelstora potatisar alt.  hemlagat potatismos som blivit över.
2 ägg
1 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk salt
(ströbröd) använde inte det
smör
Till serveringen:
2 paket bacon
Rivna morötter
lingonsylt

Gör så här:

Skala potatisarna och skär dem i bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Slå bort vattnet och mosa potatisen, gärna med hjälp av elvisp. Låt moset svalna något. Eller ännu hellre, ta vara på hemlagat potatismos som blivit över.
Rör ner ägg och vetemjöl samt lite salt. Moset ska bli lite segt. Slå ut moset på arbetsbänken och forma till en rulle med 7-8 centimeters tjocklek. Skär tre centimeter tjocka skivor som plattas ut lätt.
(Vänd skivorna i ströbröd den som vill.. men de går lika fint utan) och stek dem med smör i en inte allt för het panna. Bjud potatisbullarna med stekt bacon eller rimmat fläsk och gärna lite lingonsylt o rivna morötter

Therese

Ja jag håller med, blir jättegott.

Min knäppa familj dock dom ska ha köpta potatisbullar mina gick visst inte att äta..

Ha ha rolig dom är, va ta-mej-tusan inge fel på dom..

Ja ja vad gör man?



I alla fall så önskar jag dig en

Glad påsk

Synnöve

Men gu så gott....

Jag älskar sånt där men inte maken. Men han kan ju äta nått annat hihi.



Gla påsk på dig säger jag.

Kramen Synnöve.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress