Rättika är en rotfrukt som innehåller endast 2,3% kolhydrater, varav 0% stärkelse......
1 stor rättika
1 purjo elller 1 lök
1 dl creme fraiche
4 dl grädde
valfri mängd riven ost.
Salt o svartpeppar
Gör så här:
Börja med att skiva rättikan tunt, typ 2 mm tjocka skivor och förväll, dvs låt koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Det är viktigt för annars smakar allt beskt.
Häll bort kokvattnet och skölj rättiksskivorna i kallt vatten.varva sedan rättikan,löken o salta peppra mellan lagren. Rör ihop grädden med creme fraichen och häll över rätten och toppa på med ost
Gratinera i ca 20 minuter, 175 grader.
till detta blev det revbenspjäll o en sallad
Spännande det låter, rättika har jag aldrig ätit vad jag vet, detta måste testas!
Gi vänligt antar jag!
Kram Carina
mmm ser gott ut men hur blir smaken ?
ha en gokväll
Hej Tina!
Lilla "Mat-Tina"...(:
Jag kommenterar så sällan, men läser hos dej ändå.
Mat är ett oprioriterat kapitel i mitt liv för tillfället, men man frestas onekligen när man läser här inne hos dej!
Hoppas allt är väl med dej!
Kram på dej och var rädd om dej!
//Flisan
Hm detta kan nog jag också äta, går ju i lchf anda, kanon
Mvh
Hej har bestämt mig för att lägga ner min blogg då jag inte känner så stor motivation till den längre, vi önska dig lycka till med din blogg i framtiden.
kram Lisbeth
Hmm, rättika tror jag aldrig jag testat, men din middag ser supergod ut. Revben har jag varit sugen på ett tag.
Ha en bra dag!
Kikade in till dig via Ejmis, och vad ser jag!?
Underbara recept, med underbara foton!
Och som pricken över i:et, ett recept med rättika!
Jag som har hur mycket som helst och inte vet vad jag ska göra med den...
Kunde inte bli bättre, hit återvänder jag ;-)
7