Har precis bakat saffransbröd o tänka sig jag hade alla ingredienserna hemma. Detta bröd blir otroligt saftigt o gott....och de räcker nog inte länge eftersom grabbarna gillar dessa.
150 gr smör
5 dl mjölk
2 pk saffran
1 pkt jäst
1 dl socker
1 ägg
½ tsk salt
11 dl mjöl
1 dl Russin
Gör som vanlig bulldeg fast lösare i konsistensen.
Häll över i långpanna.
Blanda ihop:
150 gr smör
3 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
200gr philadelfiaost (100gr tycker jag att de räckte med)
(3 msk baileys)
Skeda in smörkrämen i degen. Jäs 30 minuter. Pensla med ägg och strö över med pärlsocker eller mandel. 225 grader i 15 minuter.


150 gr smör
5 dl mjölk
2 pk saffran
1 pkt jäst
1 dl socker
1 ägg
½ tsk salt
11 dl mjöl
1 dl Russin
Gör som vanlig bulldeg fast lösare i konsistensen.
Häll över i långpanna.
Blanda ihop:
150 gr smör
3 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
200gr philadelfiaost (100gr tycker jag att de räckte med)
(3 msk baileys)
Skeda in smörkrämen i degen. Jäs 30 minuter. Pensla med ägg och strö över med pärlsocker eller mandel. 225 grader i 15 minuter.


soffie
mmm va gott det lät,Jag älskar saffran i både bakverk å mat.
Idag har vi bakat lussebullar:O)
Jessica
Ser ljuvligt ut, tycker saffran ger så härlig färg, dock är jag inte så förtjust i det, men det funkar ju alltid att byta ut mot något annat.
Ha en bra dag!
Karin
Åh, det både låter gott och ser himla gott ut! måste provas här framöver. Härlig blogg du har, hoppas det är okej om jag lägger en länk hit?
3