Pajdegen:
2 dl vetemjöl
2 dl Dinkelmjöl fullkorn
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g margarin
1,5 dl mjölk
Fyllningen:
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
Så här gör du
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.
Häll i mjölken och rör ihop.
Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
Skala och hacka löken.
Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.
När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.
Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
Häll köttfärsen i pajskalet.
Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.
Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.
Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.
Skala och skiva rödlöken.
Servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips tropicalsalsa.
mmm va gott
jag har alltid ett lager iladelfiaost direkt på pajskalet då jag gör min tacopaj å det blir himla gott det med,
tack för bra recept,
kram
Hej Tina.
Det är länge sen jag besökte dig. Så nu ska frun skärpa sig.
Tacopaj lät gott. Man skulle kanske göra en sån till middag en dag. Men idag blir det kalops. Det är mat det :D
Ska koka saft. Har så mycket bär i frysen nu och det måste gå åt. Har du några bra recept?
Ha en strålande söndag.
Det ska jag.
Kramen Synne.
Gott med tacopaj =) Hoppas allt är bra med dig! kram
vad gott det ser ut:) gå gärna med i min tävling;)
Mmmm. va gott!
Jag vill ha NUUU!!
Fullkomligt älskar paj.
Ha en fin kväll!
Kram Di
God morgon! Du är saknad!
6