Salamifylld fläskfile ...
Jag dubblerade detta recept till 2 fläskfilee´r

1 fläskfilé
6 skivor salami
 fetaost eller mozzarellaost
4 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka färsk timjan eller basilika

Gottesåsen

2 schalottenlökar, hackade
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 dl rödvin
2 dl kalvbuljong
salt och vitpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Snitta upp filén så den blir platt. Lägg på mozarella och salami, strimlade tomaterna och rulla ihop filén. Bind den tätt med bindgarn. Salta och peppra och bryn den runt om i smör. Ugnstek med digitaltermometer till innertemperatur 68°. Låt vila i folie ca 20 minuter.

Såsen:
  Fräs löken i smör. Tillsätt tomatpuré, buljong och hälften av rödvinet. Smaksätt med salt och peppar. Koka ihop till hälften av vätskan återstår. Sila, tillsätt resten av rödvinet och låt koka upp. Red eventuellt såsen med maizenaredning.
ev. 3 msk mörk maizenaredning
Till detta serverar jag ugns rostade grönsaker o ett Italienskt vin



Trillian

Nämen shit, det där såg riktigt smaskigt ut! Det ska jag testa nån dag.

soffie

mmm ser så gott ut,

:O)

Annelie

HerreGud kvinna.Munnen vattnas konstant härinne. Ser underbart gott ut och den här varianten har jag aldrig gjort själv förut...men det kommer =)

Tack igen, för gott recept =)

Ha en toppenkväll! kram

Kalasgott

Men gud så smarrigt! Och vilka bilder - wow!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress