Finsk knackkorv med vitkålstuvning..
Passade även på att köpa finsk knackorv när vi var till finska gränsen Torneå...den korven är så god. Denna rätt har ett lågt GI

knackkorvar
ost i  smala stavar
6–12 skivor bacon

Gör så här:
Skär ett längsgående snitt i korvarna och tryck en tunn stav ost i snittet. Svep in korvarna i en hel eller på längden kluven skiva bacon. Rada korvarna i en ugnsform och tillred ca 10 minuter i 225 graders ugnsvärme

Vitkålsstuvning
1/2 vitkålshuvud (ca 500 g)
2 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
1 tsk salt

Gör så här:
Skölj och strimla vitkålshuvudet. Koka strimlorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
Mät upp 1-2 dl av kokvattnet och häll i kastrull. Rör ner crème fraichen. Koka upp.
Rör ner vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt. Häll i persiljan.
Vitkålstuvning kan änen serveras till biffar , stekta skivor rimmat fläsk, eller korv.


Paula

Hej! Tack för besöket hos mig, du har ju minst lika smarriga recept! Och som du förstår av namnet finnkäringen så är finsk korv bäst! Jag brukar handla i en buss som kommer till vår lilla stad på fredagar. Där handlar jag piimä (surmjölk) bastulänk (som vi slänger på bastuaggregatet när vi badar), leverkorv och lite annat smått o gott.

Ha nu en trevlig vecka, ät gott o njuta av livet!

Sickan

Det blir vitkål stuvning till middag här idag!

Tack för ännu ett tips!



Kram!

Tina

Det har jag aldrig ätit..!! Spännande!! Kram Tina

lena

Något nytt som jag aldrig testat förr!!

Bra med lågt GI!!

Ha en fin kväll,kram lena.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress