Mina juliga köttbullar.......

800 g blandfärs av älg och nötfärs
3 potatisar, kokta kalla
1msk dijonsenap
1 stor gul lök
1 tsk salt
1 ägg
2 krm malenkryddpeppar
2 krm vitlökspeppar
matfett till stekning


Gör så här:
Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite matfett. Blanda färsen först med
salt sedan med potatis lök, ägg, peppar . Forma bullar med vattensköljda händer. Lägg bullarna på en skärbräde som är lite vatten på. Bryn köttbullarna i en långpanna med fett. Lägg i så många köttbullar som får plats. Skaka på långpannan så köttbullarna blir brynta runt om.

För att få saftiga bullar så har jag en gryta med köttbuljong och soya som bullarna sedan de varit i ugnen får sjuda sig saftig i.....

soffie

va spännande med älgfärs i.

mumsiga lät de

Synne

Nu har jag suttit här och dreglat igen.

Jag ska INTE läsa din blogg så här tidigt på dygnet.

Det är rent livsfarligt.

Kålpudding, hallonkola och revbensspjäll,,,,

För att så avsluta med köttbullar....

Tittar ner i den tomma kaffekoppen och längtar efter en köttbullemacka med rödbetsallad....

det är ditt fel :D



Jag har i lite hackad gurka i mina köttbullar med.

Det ger en god smak. Det ligger 2 kg färdiga bullar och bara väntar på julen nu...

Om jag kan låta bli dom vill säga...

Ha nu en fin onsdag min vän.

Väntar med spänning på nästa recept hehe.

Kram Synnöve.

mamma

Mumsiga köttbullar visst blir det bra med älgfärs och nötfärs tillsamans, det har jag också gjort. Nog är det gott med vilt har kokat en älgtunga som fått kallna i lagen sen tagit bort skinnet och skivat den det bara smälter i munnen.

Carina

HAr precis deligerat ut till syrran att göra köttbullarna till julaftonen eftersom hon är en hejjare på att göra sådana!

Kryddpeppar i måste testas inför julen, tror jag ska trilla en sats idag faktiskt!

Kram......ja, gör ostbollarna om ni ska dricka glögg, passar otroligt bra till!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress