Idag tog jag mig tid att baka dessa limpor...som var så goda att jag måste baka en omgång till att ta med mig.
2 limpor
5 dl mjölk
1 1/2 msk sirap
2-3 msk messmör
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk blandade brödkryddor
6 6 dl grovt rågmjöl
ca 8 dl vetemjöl special
Gör så här:
Blanda mjölk, sirap och messmör i en kastrull och värm det till 37°.
Rör så att messmöret smälter. Rör ut jästen i degspadet.
Arbeta in salt, råmjöl och vetemjöl tills degen släpper bunken utan att kladda.
Jäs i 45 minuter. Knåda degen väl. Forma två limpor och lägg på en plåt med bakpapper.
Nagga med gaffel. Jäs i 30 minuter.
Grädda 175g i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
Pensla med hett vatten när limporna är färdiga och låt dem svalna under en handuk på galler
Spännande!! Kanske ska ge mig på att baka dessa!
Så otroligt goda de såg ut!!
det där ser gott ut :-)
får testa det hehe min man brukar ha messmör i köttfärssåsen ibland, inte alls så dumt
kram Lisbeth
mmm va gott!!!
4