karrekalops.....
Jättegott, billigare och går mycket snabbare att göra än "vanlig" kalops, och när man nu inte har en älgjägare här hemma som fyller någon frys med älgkött. Jag dubblerar satsen så det finns till några matlådor med.

Karrekalops: för 4 personer.
500 gram benfri karre/älgkött går oxå bra
3 morötter
1 purjolök
1 msk margarin
0,5 tsk salt
8 kryddpepparkorn
4 lagerblad
1 buljongtärning
3 msk mjöl
2,5 dl mjölk/gräddmölk
1,5 dl vatten
2 tsk soja

Gör så här:
Skär köttet i 2 cm-bitar. Skala morötterna och skär i skivor. Skölj och skiva purjolöken. Bryn köttet i stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs purjolöken och lägg i grytan. Lägg i morötter, salt, kryddpeppar, lagerblad och buljongtärningen. Vispa ut mjölet i Mjöl/grädden och rör den samt soya och vatten i grytan. Låt grytan koka ca. 15-20 minuter
Marias Kakburk

TACK själv:)! Ja den är perfekt när man får oväntat besök



Kalops är så himla gott, riktig söndagsmiddag

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress