2 Frallor
50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl god olivolja
1.5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
smör
sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna
flingsalt till utbakningen
1 st ägg till pensling
Gör så här
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

Oj, dessa bröd ser jätte-goda ut.
Önskar jag kunde baka också.
Ha en fin fortsatt dag och hoppas solen lyser hos dig lika fint som den gör här just nu.
1