Leilas goda formbröd

2 Frallor

 

50 g färsk jäst

5 dl ljummet vatten

2 tsk flytande honung

2 tsk brödsirap

1 dl god olivolja

1.5 msk flingsalt

2 dl durumvetemjöl

10 dl vetemjöl special

smör

sesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarna

flingsalt till utbakningen

1 st ägg till pensling

 

Gör så här

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.

Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.

Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.

Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.

Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.

Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.

Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.

 

Inger Maryissa

Oj, dessa bröd ser jätte-goda ut.

Önskar jag kunde baka också.

Ha en fin fortsatt dag och hoppas solen lyser hos dig lika fint som den gör här just nu.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress