500g älgfärs/ nötfärs
1 grovt rivet äpple
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 msk viltfond/oxfond
Salt o peppar
1 pkt bacon
Tillbehör:
1 skivad stekt lök
Svampsås
Gör så här:
Blanda allt och forma till biffar och linda runt en baconskiva på varje en. Stek biffarna tills de har fått fin färg. Lägg de i en form och ställ de i ugn i ca 15 in i 175 g värme. Under tiden så stek lökskivorna glansigt i stekpannan med lite fett. Servera den otroligt gräddiga såsen till och de stekta lökringarna.
Lyxig svampsås
2 st hackade lökar(gul)
500g färska champinjoner( går bra på burk oxå)
2 tärningar grönsaksbuljong
2 brk bonjourost (TACO)
3 dl mellangrädde
Gör så här:
Skiva svampen och bryn det ihop med den hackade löken.
tillsätt buljongtärningarna osten, grädden.
(salta,peppra)
Låt detta puttra en stund.
Klart!! kan sereras utmärkt till en köttbit eller köttfärsbiffar
Har nyss tagit upp köttfärs ut frysen till dagens lunch, tror det blir fetaostbiffar med blomkålsmos, en av mina favoriter här hemma. Tycker mest att det suger att laga mat till sig själv, riktigt värdelöst. Oftast när jag är själv lagar jag en rätt som räcker hela veckan! kram kram :-)
Gott gott,
Trevlig helg
mm imorrn ska jag göra biffar:)
va gott det lät och ser ut,
kram
Å gud va gott det där ser ut!!!!
4