Kroppkakor i en annan variant

 
En ledig dag från arbetet och mer tid att fixa och trixa  med middagsmaten. Dom här kroppkakorna är verkligen goda, och det är kanske inte en klassisk fyllning. Men det här är både annorlunda med tanke på att man fyllt kroppkakorna med äpple, och det gör sig så bra mot det salta fläsket o skinkan.
Jag har en hel "provapårecept" i en låda som bara växer men nu blev det en rensning där. Men allt ser ju tusan så gott ut när man läser recepten, men hälften av det man hittar och tar ut blir ändå ogjorda. Men nu kanske de blir ändring på det kan man ju hoppas.
Ha en fin fin vecka!...😍
 
1kg kokt potatis
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
 
Fyllning:
200g rimmat fläsk
150 g rökt skinka
1 gul lök
1 pressad vitlök
1äpple
Vitpeppar
 
Gör så här:
Skala och koka potatisen. Låt dom kallna för att sedan pressade den i en potatispress. Gör fyllningen. Hacka lök, äpple skär fläsket o skinkan smått. Fräs detta i panna med lite fett, pressa i vitlöksklyfta, krydda med vitpeppar. Blanda potatisen med ägg och vetemjölet, salt. Rulla en rulle av degen och ta ut ca 15-20 bitar.
Gör en fördjupning i varje bit, lägg i knappt 1 msk fyllning och rulla ihop till runda bullar.  Lägg halva satsen åt gången i kokande vatten (1,5 tsk salt per liter vatten) i en stor gryta. Låt dem sjuda tills de flyter upp och sedan i ytterligare 5 minuter. Serveras med rårörda lingon, smält smör, rivna morötter.
 
 

Kommentera här: