Mia Moscato och jordgubbar och choklad

 
 
Mia Moscato är ett sött mousserande, friskt och rent vin med inslag av päron, fläder, pomerans och citrus. Vinet har en lång, aromatisk eftersmak med en krämig mousse. Mia Moscato är gjord på druvan muskat och har en druvtypisk smak som påminner lite om färska druvor. Mia Moscato lanserades på den svenska marknaden förra året och blev direkt en succé och nu lanserar vinet även på piccoloflaska.

Vinet som är ganska sött med en bra balanserad syra och aromatisk fruktighet och trevlig mousse, passar utmärkt till frukt- och bärbaserade desserter, frukt- och chokladmousse och olika bakverk.
 
Mitt utlåtande:
Nu när sommaren är i antågande  så passar det här härliga vinet som är på kampanj, Flaskan är perfekt till sommarens alla festligheter och dessutom till ett riktigt bra pris och ett bra alternativ till en champagne och bara 7%.
Se till att servera den väl kyld. Passar ju perfa till sommarens picknick med jordgubbar, och denna chokladtryffelpaj som blev en favorit i repris, fast med jordgubbar som dekoration som passade  perfekt.
 
 

Kommentarer:

1 Charlotte - Mammas KÖK, en matblogg på AFF:

Tack för tipset- den ska jag nog köpa med mig när jag ska på tjejmiddag till veckan! Verkar ju perfekt inför sommarens festligheter :-)

Svar: Ja det var ju inte så tokigt!...o med gubbar o gott kan det ju inte bli sämre!...😄
Tinas skåpmat

Kommentera här: