Trattfyllda falustubbar

Korv är snabbt och enkelt, och framför allt väldigt, väldigt gott. Jag tycker bäst om korv med hög kötthalt den smakar bäst. Köper för det mesta alltid NyhlénHugoson Norrlands Falu.

 Korv går faktiskt variera i det oändliga, som en livboj i köket kan man säga. Jag gjorde en hel del av denna fyllning så det räckte till att fylla lövbiffsskivor, tillsammans med lite Västerbottens ost. Rekommenderas verkligen.

Ha en fin fin vecka!..🍴

 
 Ca 4port

600 g falukorv
1 1/4 l färska trattkantareller (el 250 g torkade)
1 rödlök
1 dl hackad persilja
1 äpple av fast och syrlig sort
1 liten grön paprika
50 g smör
salt och peppar
2 msk Dijonsenap
3 msk crème fraiche
1 dl riven västerbottensost

Gör så här:
Grovhacka svamp, lök och persilja. Skala och kärna ur äpplet och ansa paprikan. Skär dem i små tärningar. Fräs svamp, lök och paprika i smör, salta och peppra och rör ner Dijonsenap, crème fraiche och persilja.

Dela korven i fyra lika stora bitar, likt tournedos, och skär ett kors ner till hälften på varje korvbit. Sätt korvarna i en smord ugnsfast form och ställ in dem i 225 gr varm ugn. Ta ut dem när de har öppnat sig som en tulpan. Fyll korvarna med svampsmeten, strö över riven ost och ställ tillbaka i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och fått fin. servera med ris med majs.