Banoffee Pie

Hej hopp i galoppen! vilken underbar dag de blev, själv så har jag jobbat hela denna helg, men fick njuta lite av kvälls solen med grillat på denna mors dag. Jag tycker vi som orkar med att jobba i vårdyrket får alldeles för lite cred upp ifrån med tanke med vad vi pysslar med, så därför tänkte jag bjuda min arbetskamrater på en sockerstinn kaka så vi skulle orka att jobba med denna vackra morsdag...hade nog hellre velat ligga i solstolen och viftat med tårna. =)
Ha det gott!♥

1 burk sötad kon­den­se­rad mjölk
200 gr osötade  digesti­vekex
75 gr smör
1 tsk kanel
2 bana­ner
3 dl visp­grädde
1 hackad dubbeldaim

Först gör man kolasås – den måste göras i god tid, men är väl­digt enkel. Ställ den oöpp­nade bur­ken med sötad kon­den­se­rad mjölk i en gryta och täck den med vat­ten, låt det hela koka upp, sänk vär­men och sjud bur­ken i 3 tim­mar. Se till att den är täckt med vat­ten hela tiden du kokar. (Det är ingen risk att bur­ken explo­de­rar – vatt­net hål­ler nere tem­pen!) Låt svalna i bur­ken innan du öpp­nar – det tar några timmar.

Sen gör man ett pajskal, krossa kexen (enklast: lägg dem i en plast­påse, knyt ihop den och krossa med en bröd­ka­vel) lägg dem i en skål med kanelen.  Smält smö­ret. Rör ihop till en smu­lig paj­deg, häll ut den i en paj­form och jämna till den tunnt och snyggt i for­men. Baka i ugn 225° i ca 10 minu­ter. Låt sedan pajska­let svalna.

Bred ut kolas­å­sen i pajska­let, täck med de ski­vade bana­nerna, och sedan med den vis­pade gräd­den. Deko­rera med den hackade daimen...sedan mums!!

Kommentarer:

1 Emma:

Vad fint av dig att ta med kaka till jobbet. Vi som jobbar inom vården behöver nog verkligen all uppmuntran som går att få. Jag vet inte hur det är hos er i norr men här är det anställningsstopp och avdelningar slås ihop samtidigt som de vill öka produktionen (jag jobbar på operation) - vet inte hur de räknar riktigt?!

2 Katja - Foodelicious:

Men guuud vad läckert Tina! Ser farligt god ut :) Vilken snäll kollega du är!

3 MÅ Gott:

Himmel så gott det ser ut! Vilken superbra jobbarkompis du är.

4 Mårtenssons kök:

Vi kokte kolasåsen för första gången för ett tag sedan, oh Hallelulja så gott det är! Tänkte först göra sådan här bananpaj men det bidde något helt annat...

5 Tinas Skåpmat:

Emma: Här ligger vi konstant på minus i budgeten, och ligger vi över....då är det konstigt och inge bra!!jag jobbar på ett boende för äldre dementa och vi var svårt varje år att få behålla vikarier från år till år , oftast utan utbildning och ingen vana...skulle vilja säga att då är statusen väldigt låg sorgligt nog.Katja O Mågott: Tack för det! den blev väldigt uppskattad och vi försöker att göra det lite trevligt med morgonfika och eftermiddags fika som vi försöker att turas om med.Mårtensson; ja det blir fantastiskt gott....om o när man har tid för denna långkokning! =))Kommentera här: