Så fantastisk god mat man äter... fast det inte är ris eller pasta eller potatis som serveras som tillbehör just nu
600 gr älgskav
200 gr svamp
1 dl vatten
1 dl grädde
1 msk viltfond
4 st enbär
1-2msk messmör
1 gul lök
1 pressad vitlökklyfta
Salt o peppar
persilja
Fräs skaven som skivats tunnt tillsammans lök, vitlök och svamp med salt och peppar. Lägg över i en kastrull och slå på fond, grädde, vatten och krossade enbär o persilja.
Koka ihop och krydda med messmör efter behag.
Flagor av parmensanost är inte så dumt!
Vi åt Herrgårdsgrönsaker och kidsen ville ha stekt potatis
MÅ Gott, Åsa
Vad gott!
Messmör brukar ju vara gott i viltsåser också, ger lite sötma.
Sofie / Mumsfillibaba
Vad gott att krydda med messmör!! Är ju sååå gott!!
2