Älgskav med smak av messmör

 

Så fantastisk god mat man äter... fast det inte är ris eller pasta eller potatis som serveras som tillbehör just nu

 

 

600 gr älgskav
200 gr svamp
1 dl vatten
1 dl grädde
1 msk viltfond
4 st enbär
1-2msk messmör
1 gul lök
1 pressad vitlökklyfta
Salt o peppar
persilja

 

Fräs skaven som skivats tunnt tillsammans lök, vitlök och svamp med salt och peppar. Lägg över i en kastrull och slå på fond, grädde, vatten och krossade enbär o persilja.

Koka ihop och krydda med messmör efter behag.

Flagor av parmensanost är inte så dumt!

Vi åt Herrgårdsgrönsaker och kidsen ville ha stekt potatis

MÅ Gott, Åsa

Vad gott!

Messmör brukar ju vara gott i viltsåser också, ger lite sötma.

Sofie / Mumsfillibaba

Vad gott att krydda med messmör!! Är ju sååå gott!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress