Leilas Saffransbiscotti

Blev så sugen att testa dessa små saffranskorpor som Mumsfillibaba bakat....jag inbillar mig att dessa kan bli hur goda som helt tillsammans med varm glögg....blir perfa när jag skall ha min glöggbjudning snart!!


update!!.. mjölet föll visst bort  i all hast!men nu är de på plats.
 Tack Annelie för uppärksamheten!


100g smör
1g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
 

Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Anneli Tarén

Verkar jätte goda men är mjölmängden hemlig??

Hälsnigar från Stämningsgården med mor i närheten;-)

mamma

Du är så otroligt duktig på att prova på nya recept.Dom ser goda ut måste nog prova på jag också. Kram

MÅ Gott, Åsa

Ja visst är de goda! Våra är snart slut, men jag funderar på att göra biscotti med lingon och vit choklad för det låter så gott!

Therese

ja dom va himla goda saffransskorporna. Va på glöggmys med kompisar förra veckan och hon bjöd på smördegsskruvar fyllda med ädelost. Inte så dumt..

Mycket gott hade du lagt in, pannkakasrullen såg ju himla god ut.

Ha en härlig vecka

Kram

Carina

Oj dessa är försvinnande goda!

Gjorde dem för 2-3 år sen men de tog slut långt före jul så jag fick göra en sats till strax före jul :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress