Gräddig ädelkyckling [GI]...

4 st kycklingfilér
1 pkt bacon
FlingSalt
Curry
Paprikapulver
Svartpeppar

Gischet
3 dl creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
Ca 50g Gräddädelost
1 pressade vitlöksklyfta
2 msk Kycklingfond
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingfilérna i mindre bitar.
Krydda med flingsaltet, svartpeppar, paprikapulver och curry.
Bryn kycklingbitarna runt om.
Micra baconen med hushållspapper emellan lagren.
Blanda creme fraiche, grädde, ädelost, kycklingfond, vitlök.
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform. Klipp baconet över.
Häll blandningen över kycklingen.
Ca 20-30 minuter.
Till detta serverar jag blomkål o broccoli, och en medelhavsallad med flingsalt o ringlad  lemon olivolja




Kommentarer:

1 Åsa:

Men du, det lät ju jättegott! Kan nog bli vårat "fredagsmys" i morgon!



Tack för receptet!

2 Synne:

Hej på dig.

Det där såg ju inte alls ett dugg gott ut alltså...

Måste prova. Får lura maken först eftersom det är grädde i den.

Han äter inte sånt.



Ha nu en fin helg. Våran blir kanon. Vi åker till Madeira i natt...

Kramen Synne.

3 soffie:

mmm guuu va gott det lät.

A>lltid kul att titta in här hos dej å få en massa bra recepttips,

kram

4 Åsa:

Jag bjöd mina föräldrar på den i dag... verkligen jättegott!! =)

Kommentera här: