Gammeldags mjukpepparkaka...

Gjorde en kaka att ta med på resan...o vad doftar inte godare än en mjuk pepparkaka.......

50 g margarin eller smör
3 ägg
3 dl socker
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk malen kryddnejlika
1 ½ dl fast lingon
2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
4 ½ dl vetemjöl

Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kryddor, lingonsylt, gräddfil, det avsvalnade matfettet och bikarbonat blandat i mjölet sist.
Jag brukar även ha i lite lingonsylt i smeten:P
Häll i smeten i en 2 liters form.
Grädda i 1175° i cirkus 50- 60 minuter.

Nettan

Kan nästan känna lukten ända hit !



Mums !

Sickan

Den där såg smarrig och maffig ut!



Hoppasa du får en bra dag!

Kram!

Lisbeth

Hej Tina, gjorde din goda Kycklingfile´ eld o lågor igår på min födelsedag och alla tyckte det var super gott, min svägerskor ville även ha receptet så de kunde göra det själva

:-)

soffie

mmmm det är den godaste sockerkaka

ha det bra

Jessica

Mjuk pepparkaka är ju bara så himla gott, slår lätt vanliga pepparkakor enligt mig.



Din ser väldigt hög och god ut.



Hoppas ni har det bra!

NorbergsBlogg

Åhh mjuk pepparkaka är så gott. Ha en bra fredag!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress