Juliga trillebullar

500g älgfärs
200 g fläskfärs
2 klyftor vitlök
2 gul lök
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1ägg
1/5 tsk kanel
1 tsk ingefära
S/P

Gör så här
Finriv vitlöksklyftor och hacka löken fint
Stek lökhacket i smör.
Blanda ströbröd, grädde och mjölk och låt svälla i 5-10 minuter. Låt svalna. Lägg i den kalla löken, fläskfärsen och älgfärsen i bunken och rör ordentlig
Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet. Rulla små bullar av köttfärsen och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Skölj händerna då och då så fastnar det inte så mycket färs på händerna. Stek köttbullarna i omgångar på medelvärme i både olja och smör. Alternativ när man gör mångas å kör man dom i ugnen!..