Picklad rödlök med kanel och chili
Super gott till grillat, hamburgare o pulledpork. Detta  nya recept på picklad rödlök har jag  hämtat från vår lokaltidningen Norran. Det är ju lite sting i den här varianten, det går att utesluta chili  eller ta mindre mängd om man vill.
Jag har även testat Mitt Kök's variant som finns HÄR
Ha det bäst!
 
2 st tunnt skivade rödlökar
1/2 dl ättiksprit
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
1 tsk salt
1 röd tunnt skivad chili
 
Gör så här:
Lägg rödlöken i en skål. Koka upp ättika, vatten o socker. Låt det sjuda tills sockret  har löst sig. Tillsätt kanelstången, chili, salt, pepparkorn. Häll den varma lagen över rödlöken i väl rengjord glasburk. Låt det minst stå och dra i 20 min innan servering.