Ädelostgratinerad kassler
Kassler är ett  säkert kort om man har idétorka på middagsmat.  Denna rätt går fort att sno ihop och kan likväl förberedas dagen innan, och bara skjuts i ugn innan middagsdax.
Tusen  nu börjar det vara riktigt höst här, och börjar nu känna för att göra lite rustika grytor. Vi väntar på älgkött som vi har beställt, för det är i stortsätt slut endast en i förpackning köttfärs som ligger o skramlar på botten i frysen.
Ha  en fortsatt fin vecka!...👍
 
400 g kassler
3 dl grädde
1 trekant gräddädelost
2 skalade päron
1näve gröna kärnorna vindruvor
1 näve grovhackad cashewnötter
 
Gör så här:
 
Skiva kasslern och lägg i en uniform. Värm grädden och smula ner ädelosten o låt den sjuda på svag värme tills osten smält.
Häll såsen över skivorna och lägg klyftor av päron runt om. Gratinerad mitt i ugnen i 200g i ca 15-20 min. Ta ut formen och strö över hackade cashewnötter och halverade vindruvor. Här kan man servera ris eller som vi hade en grönsallad med ärtskott, cocktailtomater och spetspaprika.