Vilken fantastisk brittsommar vi har, helgen har tillbringats ute med husvagnen med goda vänner, med god mat och dryck. Det är riktigt uppfriskande att få vara ute om men det nyper lite i skinnet. Och jösses så mörkt det kan bli också, med marschaller och en värmande brasa så är mysfaktorn hög vill jag lova. Idag så blir det en fiskgratäng med kräftost, och det finns ju andra sorter med mjukost med men denna funkar det riktigt gott
2pkt tinad torsk a 800g
1 tsk flingsalt
Santa Marias Lemon Pepper&Dill
1 burk kräftstjärtar i lag
400 gram kräftost
2,5 dl creme fraich
400 gram kräftost
2,5 dl creme fraich
1 dl tunt skivad purjolök
1 dl hackad dill
1 dl riven västerbottenost
1 dl hackad dill
1 dl riven västerbottenost
Gör så här:
Lägg den tinade fisken i en ugnsfast form. Krydda på med Santa Marias lemon Peppar dill , och flingsalt. Strö över finhackade purjon över fisken. Blanda crème fraichen med kräftosten, hackad dill. Bred blandningen över fisken. Strö sedan på den rivna osten.
Gratinera i ugn i 200 grader i ca 20 minuter eller tills gratängen fått färg.
mamma
Såååå himla gott det ser ut.
Pernilla
DET var jättegott och så enkelt! :)
Svar:
Tinas skåpmat
3