Sköna maj, välkommen till vår bygd igen! Sköna maj, välkommen, våra lekars vän!.... ja nog börja det väl kännas att det spritter i kroppen på en. Verkligen så dagavill man blir, alla lediga idag och endast 2 arbetsdagar till så blir det helg igen. Just nu har man det lite roddigt med alla studieuppgifter som ligger framför en innan denna kurs är slut....men sedan är det inte långt kvar till semester!! Igår så blev det en väldans god sallad till grillat, receptet kommer från grillboken Allt om Mat...den tål att testas
Ha det bäst!!....=)
4 biffar à 150 gram( vi använde oss av älgbiff.
3 msk japansk soja
1 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
Sallad:
1 paket bacon
4 st avokador
3 msk rostad lök
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ask körsbärstomater
1 påse/ask machesallad
1 romanssallad
Senapssås:
Senapssås:
2 dl crème fraiche,
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
0,5 tsk salt
Gör så här:
Gör så här:
Blanda ihop soja, honung, vinäger och peppar. Pensla biffarna med marinaden och låt ligga i rumstemperatur i ca 30 minuter. Skär baconet i småbitar och knaperstek. Rinn av på hushållspapper. Gör en dressing på olja, vinäger, salt och peppar. Skala och kärna ur avokadorna och skär i stora bitar. Lägg i en skål tillsammans med rostad lök och häll över dressingen. Blanda runt. Vänd ner bacon, halverade tomater och sallad. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen. Grilla biffarna. Krydda med salt om det behövs. Servera den nygrillade biffen med sallad, sås och baguette.
1