Citronsill och Sommarsill o gubbröra
Här så har det stökats på med sillar till  silllunchen till midsommar vi ska ha, och det blir i "campinganda" tillsammans med goda vänner. Sill är ju ett måste på midsommar, hos oss blir det som sagt till en silllunch som den ska serveras. Till sillen kan man servera nypotatis, WB ost, och ljusugnsbröd och Kall pilsner eller någon annan alkoholfri dryck, och den "lille"
 
Gubbröra
4 kokta hackad ägg
2  burk matjésill delas i små bitar     
1 liten röd lök hackas
3-4 msk kaviar
Hackad dill    
Hackad gräslök     
2 dl creme fraiche
 
Gör så här:   
Gör en röra av alla ingredienserna.
Låt stå några timmar.
Serveras på kavring, dekorera med rädisor ett basilikablad
Intages tillsammans med en kall pilsner och den ”lille 
 
Citronsill 
 1 citron
1 apelsin
1 msk rosépeppar
1 dl ättika
2 dl strösocker
4 dl vatten
1 lime
1 gul lök
2 förpackning 5- minuters sill
Dill att garnera med när den  man ska till att serveras
 
Gör så här:
Tvätta citronen och apelsinen väl och strimla skalen. Koka upp tillsammans med rosépeppar, ättika, socker, och vatten och låt det sedan kallnar.
Tvätta limen väl och skiva tunt . Skala och skiva löken. Skär skinnfria filéer ur apelsinen. Skär sillen sneda bitar. Blanda ner lime, lök apelsin, och sill i lagen Låt det dra i i ett par timmar eller över natten. Garnera med dill till serveringen.
 
 
Sommarsill
2 förpackningar 5 -minutersill
1 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 dl finhackad dill
1/2 dl hackad gräslök
1 brk röd stenbitsrom
 
Gör så här:
Låt sillen rinna av väl och skär sneda bitar. Blanda samman majonnäs, gräddfil, dill (spar lite till garnering), gräslök och rom.
Vänd ner sillen och blanda det väl. Smaka av med salt o Peppar. Låt sillen gärna dra ett dygn innan servering. Garnera lite av dillen. Servera till nypotatis eller på ljusugnsbröd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kiwi

Ååååå, sill....gudarns sä gött =)

Svar: Ja absolut!.. en av favoriterna när det vankas midsommarmat!...=)
Tinas skåpmat

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress