Regnbågsbiffar

En stor sanning är att...."Med en bra fisk är halva jobbet gjort"

 Önskar er skön fredagkväll  och hoppas vädret tillåter er att vara ute hela helgen!...Kram

Ca 700 g skinn- och benfri laxfilé (regnbågsfilé)

1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
rivet skal och pressad juice av 1/2 citron (ca 1 msk)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad gräslök
½ finhackad röd chili
3 dl panko (japanskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
Smör
 
Gör så här:
Finhacka laxen eller mixa den grovt i en assistent. Blanda laxen med salt, peppar, citronsaft och -skal, pressad vitlök, gräslök, ägg.  Finhackad  allt till en fin färs. Forma färsen till 4 stora biffar eller 8 små  (för ca 4 port) och panera med panko. Stek biffarna i  smör på medelvärme ca 2 min på var sida. Servera med en valfri  matig sallad med couscous och sweet chilisås.
Ann-Sofi MATSAFARI

Läckert och lyxigt!

Svar: Ja lite små lyxigt blev det allt!...;)
Tinas skåpmat

Mårtenssons kök

Panko upptäckte vi för ett tag sedan, så gott och krispigt det blir när man panerar med det.

Svar: Ja det blir faktiskt riktigt gott, har gjort fiskpinnar och de blir riktigt "krispigt" gott.
Tinas skåpmat

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress