En stor sanning är att...."Med en bra fisk är halva jobbet gjort"
Önskar er skön fredagkväll och hoppas vädret tillåter er att vara ute hela helgen!...Kram
Ca 700 g skinn- och benfri laxfilé (regnbågsfilé)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
rivet skal och pressad juice av 1/2 citron (ca 1 msk)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad gräslök½ finhackad röd chili
3 dl panko (japanskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
Smör
Gör så här:
Finhacka laxen eller mixa den grovt i en assistent. Blanda laxen med salt, peppar, citronsaft och -skal, pressad vitlök, gräslök, ägg. Finhackad allt till en fin färs. Forma färsen till 4 stora biffar eller 8 små (för ca 4 port) och panera med panko. Stek biffarna i smör på medelvärme ca 2 min på var sida. Servera med en valfri matig sallad med couscous och sweet chilisås.
Mårtenssons kök
Panko upptäckte vi för ett tag sedan, så gott och krispigt det blir när man panerar med det.
Svar:
Tinas skåpmat
2