Fireball- julig hotshots

När vi var på mat mässan i Älvsjö fick vi prova på denna goda o annorlunda likör

Det måste vara vinterns och vårens hetaste dryck, kanadensiska whiskyn - Fireball Cinnamon & Whisky Liqueur är en en söt och kryddigt het dryck med tydlig karaktär av kanel, inslag av ingefära och apelsin. Oftast serveras den som shot eller på is men den går också bra att blanda i drinkar och själv prova jag att göra kaffeshot med den.

Ta fram shotglas som rymmer 6 cl.

Fyll på med 2 cl Fireball Cinnamon Whisky.Fyll på med 2 cl kaffe. Här gäller det att skikta i kaffet så att det lägger sig i ett snyggt lager ovanpå spriten. Tricket för att lyckas med detta är följande; Ta en tesked och vänd den upp och ner, håll den mot kanten på insidan av glaset och häll försiktigt i 2 cl kaffe – på så sätt förhindrar du att kaffet blandar sig med spriten.

Fyll på med lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Samma sak här – häll grädden ner i glaset via den upp och nervända teskeden så att det även här bildas ett snyggt lager. Klar att servera! För lite extra snygg visuell effekt kan du toppa skapelsen med lite pudrad kanel.