Men hem ville vi till lördagskvällen hemma match mot HV71, fast det blev ändå en förlustmatch så vi lika gärnat hade undvarat. men maten blev god iaf.
4 stora kycklingfilér
Marinad:
1 st lime, finrivet skal och saft
1/2 dl japansk eller ljus soja
1 msk fisksås
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk nymald svartpeppar
1 st lime, finrivet skal och saft
1/2 dl japansk eller ljus soja
1 msk fisksås
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk nymald svartpeppar
Jordnötssås:
100 g osaltade jordnötter, finhackade
1 burk cocosmjölk,
3 tsk röd currypasta
1 msk råsocker
1 msk citron (pressad )
1 msk fisksås
100 g osaltade jordnötter, finhackade
1 burk cocosmjölk,
3 tsk röd currypasta
1 msk råsocker
1 msk citron (pressad )
1 msk fisksås
Blanda ihop marinaden. Skär kycklingfiléerna i breda remsor och marinera i 2 timmar. Trä upp på väl blötlagda träspett eller rostfria spett. Grilla spetten runtom på het grill.
Sås: Finhacka jordnötterna, gärna i matberedareför bästa resultat. Koka upp cocosmjölk, currypastan, råsocker, citronsaft, fisksås och jordnötter.
Låt småsjuda utan lock ca 40 min.
Servera med jordnötssås och ris och papayasalsa
0