3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl hackad dill
Salt o Peppar
1 dl kavli kräftost
2 äggulor
1 dl mjölk
Salt o Peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnssäker form. Lägg i fisken i mitten så att det får plats potatismos runt om sidorna, salta o peppra.
Täck med aluminiumfolie och låt fisken vara i ugnen ca 15-20 min.
Gör såsen under tiden fisken är i ugnen: Smält smör i en kastrull.
Lyft kastrullen från värmen och rör ner mjöl och sedan mjölk lite i taget. Låt såsen koka ca 3 min. Blanda ner hackad dill och kräftostenost och smaka av med salt och peppar. Låt stå på svag värme ej koka.
Gör potatismos på sedvanligt sätt med tillsats av äggulor o grädden.
Höj till 250 grader, och ta ut fisken på en gång.
Klicka eller spritsa potatismosen på sidorna.
Häll såsen över fisken i mitten. Fördela räkorna ovan på såsen( de sjunker ändå ner!)
Gratinera i ugnen tills potatismosen och såsen fått fin färg, cirkus 20 minuter. Garner ev med dill
0