Oförglömlig pastarätt
Gårdagen blev som sagt lite små spännande, vår lokala tidning ville göra ett matrepotage hemma hos mig och svårt att välja vilka rätter som skulle göras...men det gick iaf att knåpa ihop något tillslut som var både enkelt och hyfsat snabbt att sno ihop för vem som helst. Nu börjar det vara riktigt kalla morrnar, och i morse var det -9 riktigt "hurvigt"...men ännu så lyser snön med sin frånvaro...längtar att det kommer LITE iaf för det är riktigt svart ute om vägarna. Ha en skön och go helg!♥
 
400g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk smör
1 brk finkrossade tomater (märket Delizie tycker jag om)
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1 tsk socker
Salt o Peppar
1 kruka basilika
 
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i centimeter tjocka strimlor. Finhacka löken och vitlöken, Dela chilin och finhacka den. Hetta upp en traktörpanna med lite fett och fräs grönsakshacket mjukt. Tillsätt kycklingstrimlorna och fräs de några minuter tills de fått färg. Tillsätt tomatpurén, tomatkrosset och låt de småputtra en 5-6 min. Tillsätt fraichen och låt allt få ett uppkok. Smaka av med socker, salt o Peppar. Finhacka basilikan och rör ner i såsen. Servera nykokt pasta.
 
 
Therese

Spännande med ett matrepotage i Norran, det ser jag framemot...Längtar också efter lite snö, blir så fint och mysigt:) Pastan ser i alla fall supergod ut så det får jag ta och testa nån gång!

Trevlig helg!

Svar: Ja det var trevligt att ha dem här!.. de var väldigt mätta reportrar som lämnade Tinas kitchen! :D Maten är en av favoriterna här hemma, funkar likväl med grillad kyckling om man vill det ska ska gå snabbare än snabbt!
Ha en skön helg på dig med!
Tinas skåpmat

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress