Spicy gulasch soup

Nu är det fullrulle igen i livet och det gäller och hinna med i svängarna. Helgen blev en skön och avkopplande med familjen och lördagen blev jag i stort sett bara  upppassad som sig bör när det är ens dag. Lördag var det också hockey för vårt SAIK  och melodifestivalen som skrällde ordentligt,  så humöret floppade för en stund men gick rätt snabbt över när efterätten kom fram. en enkel sådan som jag inte ens hann varken fota eller blogga om. Söndag blev åter till spisen och vi gick en långpromenad den dagen och det blåste rätt bra. Jag sa till hälften min -att idag blir det någon typ av soppa att värma upp kroppen med.... så det blev denna spicy soup. 

ca 600-700 g högrev
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 röd paprikor,
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 lagerblad
1/2 tsk hel kummin
1 tsk mejram
1 tsk timjan
Cayennepeppar
1 brk krossad tomat
Tabasco
1 l vatten
3 stora fasta potatisar(tärnad)

Gör så här

Skär högreven i mindre tärningar. Skala och hacka lök och vitlöken, paprikan. Bryn köttet i en het stekpanna i omgångar med olivoljan .
Lägg över köttet efter hand i en stor tjockbottnad gryta. Stek lök och vitlök några minuter tills det fått färg tillsätt till grytan.
Fräs paprikan några minuter och tillsätt till grytan. Tillsätt tomatpuren och kryddorna och stek samt rör om i grytan i några minuter. Tillsätt vatten, tomatkrosset och rör runt.

Låt grytan stå och småkoka under lock i 1,5 timmar. Rör då och då. Spä ev. med mer vatten då och då så att grytan inte kokar torr och bränner.
Skala potatisen och tärna den i mindre bitar. Tillsätt till grytan när cirkus 30 minuters koktid återstår. Droppa i några droppar tabasco efter tycke o smak

Servera denna spicy ungerska köttgryta med gott bröd och en klick gräddfil eller creme fraiché

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress