1 strimlad purjolök
2 morötter
1 bit rotselleri
2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1-2 krm torkad chiliflakes
1 påse saffran
12 dl vatten
2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl vitt vin
3 dl mellangrädde
1 burk konserverade cocktailtomater (Mutti, Delizie )
300 g skinn- och benfri lax
300 g torsk
Salt o peppar
Gör så här:
Hacka löken. Skala och skär morötter och selleri i tunna stavar. Hacka vitlöksklyftorna. Fräs alltsammans i en stor kastrull med olivolja utan att det får färg. Fräs med chili och saffran efter ett par minuter.
Häll i vatten, fiskfonden, vin och grädde. Koka upp soppan i några minuter.
Dela tomaterna och skär fisken i bitar. Lägg tomater och fisk i soppan och koka i ytterligare en minut. Smaka av med salt o peppar. Serveras med cremem fraiché som är smaksatt med rasp från en lime. grovt bröd med VB ost.
Vad god den soppan ser ut! Hoppas du får en fin fredagskväll! /E
Emma: Ja den blev riktigt god!...soppa äter vi alldeles för sällan i detta hem...så det blev en stor binge denna gång i förhoppning om att kunna frysa ner.....så blev det icke! =/
Åh så gott det såg ut....
Får prova att göra en dag.
kramen Synnöve.
Yes please! Ser så läckert god ut!
4