Köttfärslimpa med potatismos

Smart o lätt mat är välkommet i detta hem, snabbt som tusan går det att sno ihop denna middag och sköter sig i stort sätt sig självt ett stund. Nu är hockeysäsongen slut  för denna gång. ♥ SAIK ♥ fick nöja sig  även denna gång med ett silver vilket inte är fyskam. Helg är det iaf i morrn och en ledig sådan och satsar på en fredagssoppa i morrn..... ha en go  fredag i morrn! ;)


800 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1-2 dl mjölk
Salt o peppar

Fyllning:
karljohansvamp /champinjoner
1 pkt bacon
100g gräddädelost(grovriven)

Gör så här:
Hacka svampen smått och fräs  med strimlad bacon och låt svalna. Riv lök och vitlök. Rör ner ägget och kalvfonden samt blanda ihop det med köttfärsen.

Bre ut köttfärssmeten på plastfolie och strö över den grovrivna osten (eller hacka och strö över den). Strö över svamphacket med bacon och rulla ihop till en rulle med hjälp av folien. Lägg köttfärslimpan i en smörjd ugnsfast form och grädda i 200g i ca 30 minuter. Servera med potatismos och riva morötter.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress