Pastagratin a´la Italiana

Vilken fantastik vårdag vi fick denna dag....de spritter i kroppen på en när solen o värmen visar sig efter en del dagar i grått.

Det går trögt nu förtiden med bloggandet eftersom det är så mycke som snurrar runt här hemma med ditten o datten, och snart ska vi hämta hem husvagnen och fixa den inför våra turnéer....längtar.
Idag blev det denna goa mustiga pastagratäng till middag och jag gjorde en dubbel sats eftersom de är en del ledighett för en del till veckan,  så finns det rest mat till mina "kak/mathål"

500 g fullkorns pastapenne

Till köttfärssåsen:
500 g köttfärs
1 gul lök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 dl rödvin alt. vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk hackad basilika
1 krm riven muskot
Salt o Peppar

Till ostsåsen:
5 dl mjölk
1 dl grädde
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
3 dl riven västerbottens ost
peppar

Gör så här:
Fräs hackad lök och köttfärs med olivolja i en rymlig kastrull. När färsen grynat sig tillsätts riven eller pressad vitlök, passerade tomater, rödvin eller vatten samt kalvfond. Krydda med basilika och riven muskot. Sjud såsen i 10 minuter. Salta och peppra.

Koka pastan drygt halva tiden som anges på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag.
Koka upp mjölk och grädde. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Vänd ner riven ost. Peppra men vänta med salt.
Blanda köttfärs, pasta och ostsås och slå blandningen i en ugnsfast form. Grädda av cirka 20 minuter i 225 graders ugn

Synnøve

Och nu blev jag hungrig igen...

Har alltså NYSS ätit frukost på hembakade tekakor...

Men måste nog prova den där med....nån dag.

kram.

Sara Louise

Chokladtossig? titta gärna in i min chokladvärld! :)

Mårtenssons kök

Nej, man kan inte ha tid alltid, husvagnspremiär låter som en trevlig premiär!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress