Panerad torsk med remouladsås

SEMESTER!....så underbart hela 4 veckor framför sig med god mat o dryck och nöjen, lata dagar. Just nu är vi i stugan ett par dagar och de är en otrolig avkoppling från de måste som väntar hemma.....men det får vara till en annan dag! =)
Nu skall här njutas o men vädret inte blev det bästa denna dag. Men optimist jag är så kommer det! =)....visst redan i morrn då jag skall hälsa på min älskade mormor och vi skall ut på lite turné =)
Ha det gott  från mig till dig!


6 torskfiléer
Dinkelmjöl
2 ägg
Ströbröd
Smör och rapsolja/smör
Salt och Svartpeppar

Gör så här:

Lägg mjöl, ägg och ströbröd i låga skålar. Tillsätt salt och peppar i mjölet, rör runt så det blandas. Vispa äggen lite snabbt med gaffel. Vänd filéerna i mjöl, ägg och sist ströbröd.
Se till så att filéerna täcks ordentligt. Hetta upp rikligt med smör och olja och stek filéerna några minuter på varje sida.
Serveras med remoulad sås och kokt potatis och helst rivana morötter...denna gång blev det melonskivor.

Remouladsås:
1 dl majonnäs
1 1/2 dl gräddfil
1 msk svensk senap
1/2 dl hackad pickles
1 msk hackad timjan

Gör så här:
Rör samman ock låt såsen stå ock dra minst en halvtimme före serveringen.

Anonym

mums va gott ,Hoppas du har en underbar semester:)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress