Zucchini gratäng med älgfärs

Vi har kung bore ständigt i nyporna i morse så hade vi -28 vi 06:00 så det var riktigt kallt när man knallade iväg till arbetet.... och vaknade till i kylan blev rätt självklart. Vi har tomtar nu på loftet .....eller iaf på taket vi skall nu till att byta tak på vårat hus så jag hoppas verkligen för de stackars karlarna i byggfirman vi lejt att göra jobbet inte behöver frysa sig fördärvat. Som det såg ut mot helgen så skulle det bli riktigt lovande om man skall tro på väderleken.
Det blev en Gi variant på lasange idag när jag såg att jag hade 2 zucchini kvar i grönsakslådan
Den blev riktigt god.. kanske en aning blöt i botten men smaken var det inget fel på.

Ca 1kg älgfärs/nötfärs
1 stor gul lök
1 tetra krossad tomat med smak av vitlök
1 tsk paprikapulver
2 msk hackad timjan
salt o peppar
1 msk soja
1 pkt feta ost

Gör så här:
Hacka löken och fräs den glansigt. Fördela sedan ner färsen och genomstek den. Häll i tomatkrosset och kryddorna, sojan

2 st  zucchini

Skala zucchinin och skiva den i ca 1/2 cm tjocka skivor.  Bred ut skivorna och salta dem lätt. Låt dra i 15 minuter. Skölj av saltet och torka skivorna torra.
Varva sedan färsen, zucchini, och såsen. Avsluta med zucchini och såsen. Smula över fetaosten. Gratinera i 200g i ca 30 min

Bechamelsås utan mjöl
1 brk creme fraiche
2 dl mellangrädde
1 äggula
Salt o peppar


Koka upp fraichen med grädde. Ta bort pannan från plattan och blanda sist av allt ner äggulan.
Salta o peppra

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress