Chiligravad lax

Nu är allt ordnat för julbordet med alla inläggningar och gravat fisk och "tjälaknuln" mer blir det inte när orken gör sig påmind, förkylningen är en seg rackare och gör att man inte är lika fit for fight.
Det blir gott med en skön vila i helgen.


1,5
kg  Laxfilé, med skinn
0,5 dl salt
1 dl socker
2 msk rosépeppar
1 st chili, röd
Dill

Gör så här:

Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den.
Skölj laxen i kallt vatten och torka av den.
Putsa laxen fin från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång (pincett).
Kärna ur och hacka chilin. Stöt rosépepparn och chili i mortel tills det är finkrossat.Blanda socker, salt, rosépeppar och chili väl. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Och lägg några dillkvistar over med skaften kvar,

Låt laxen stå ute i rumstemperatur tills kryddblandningen börjar smälta och gå in i laxen. Ställ sedan i kylen minst ett dygn.



Men vill iaf passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL!!

Mårtenssons kök

Så skönt när allt är klappat och klart!



Ha en riktigt härlig julhelg,

Mårtenssons

Anonym

god fortsättning till dej nu ska jag kika runt å se om jag hittar nån god förrätt till nyår:)

Tinas Skåpmat

Mårtenssson: God fortsättning på er med! =)



Soffie: Hoppas du hittade något, och God fortsättning!....

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress