Matfesten i Skellefteå

Snart är denna helg till ända, där dagarna har tillbringats på Matfesten här i Skellefteå. På matfesten säljs måltider från div kulturer,  livsmedel, skördeprodukter och hantverk som är lokalt tillverkade, odlade eller tillredda. Produkterna skall ha en äkta kvalitet och gärna en identitet.  Undantaget är drycker som säljs i samband med måltider. Skellefteå har faktiskt ett närproducerat öl bryggt i Skelleftehamn Kallholmen maltbryggeri smakade gott oxå! =)

Maten var väl si o så kan jag tycka tyckte, i ett matställe var maten kall och alldeles för lång väntetid, sedan var det hopplöst att kunna sätta sig och äta de man köpt i dryckestälte .  Många höll platserna åt varandra och svårt att lämna platserna när det ätit klart.... för att låta nya matgäster få sätta sig, fast i det stora hela  tycker jag att konceptet med matfesten är kul när de arrangeras nått kul här i staden.
Tack för denna gången!

    

Alexandra - kärlek på tallrik

Nej vad roligt med en matfest, en sådan vill jag också gå på! Synd att Skellefteå är en bit härifrån... ;)

Matias Zakrisson

Förutom mattälten, kunde man handla med sig mycket produkter hem? Kommer försöka åka dit nästa år...inte så långt att åka från Umeå/Holmsund.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress