Stuvad grönkål
Grönkål innehåller väldigt mycket järn. Kan användas som..
Rå finhackad i sallader, i soppor, stuvningar, sufflér mm.
2 medelstora, färska grönkålshuvuden.
4 dl grönsaksbuljong
2 msk smör eller margarin
5 msk matlagningsgrädde
svartpeppar o salt
1 nypa strösocker
Gör så här:
Skölj och grovhacka grönkålen. Koka upp buljongen och lägg i grönkålshacket. Koka utan lock tills det mesta av vätskan kokat in, ca 20 min.
Bryn matettet i en stekpanna. Lägg i grönkålshacket och fräs det försiktigt. Späd med grädde och krydda med peppar och  o en nypa socker. Smaka av med salt.
* Kolhydrater: 5.7 g
Här serverade jag grönkålen med stekt älgkött i skivor, med smörfrästa champinjoner o lök
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress