Mexikansk gratäng......

4 port lånkornigt ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
500g köttfärs
1 tetra krossad tomat
1/2 röd chili
1 dl vatten
2 msk mango chuntney
1 dl majskorn
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
0lja att steka i
Riven ost

Gör så här:
Koka riset enl anvisning
Skala löken o vitlöken, chilin och finhacka den.
Tärna paprikan och hetta upp pannan fräs de tillsammans med löken till de blivit mjukt.
Tillsätt färsen och låt det brynas tills de fått färg.
Häll i en tetra krossad tomat o vatten, Låt det puttra på i ca 5 min.
Vänd ner majsen och kryddorna
Blanda ner riset med köttfärsröran och häll det i en smord eldfast form. Strö över riven ost
In i ugnen på 250g i cirkus 10-15 min
Serveras med avocadosås och nachos.

Avocadosås

1 avocado
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad lime
5-10 drp tabasco eller piripiri
salt o peppar

Gör så här:
Mixa avocado med vitlöken och blanda det med yoghurten tillsätt limesaften och kryddorna.
Servera till gratängen

ejmis

Ännu ett recept till min samling =)

Camilla

Man blir ju såå hungrig när man läser din blogg =) Och inspirerad =) Trevlig påsk på er! Kram kram / Camilla

Tina

Camilla: Tack för de!.. och i ditt nya kök får du ju praktisera nu på nya maträtter =)

Glad påsk till er med!

Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress