100 gram jäst (för söta degar)
250 gram smör
1l mjölk
3 dl råsocker
2 tsk salt
Ca 3l vetemjöl
Fyllning:
2 äggulor
200 g smör
4 st äggulor
1 dl råsocker
1 msk äkta vaniljsocker
1/2 dl vaniljpulver(vaniljsås)
Kokos
Gör så här:
Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker och vanilj. Tillsätt mjölet under knådning. Arbeta ihop till en smidig deg.
Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirkus 30 minuter.
Ta upp degen på bakbord och kavla ut till en jämn rektangulär platta.
Rör samman rumsvarmt smör, äggulor, råsocker och vanilj till en jämn smet.
Bred ut fyllningen över degen och strö kokos över...
Vik den första delen dubbel och kavla ut den mer på bredden. Skär degen i 1,5 cm breda remsor och snitta sedan remsorna på mitten nästan hela vägen igenom. Snurra remsornas två delar om varandra och gör sedan en knut. Lägg på bakplåtspapper med ändarna neråt.
Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 30 40 minuter.
Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg. och strö råsocker på
Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna något på galler och servera nygräddade
Hej!
Va med och TÄVLA om ett par microgrepp-vantar från nyttadesign i min blogg!! http://www.annatipsar.blogg.se
Lycka till! :)
Tack för en mycket läsvärd blogg!
/Anna
Åhhh jistanes vad gott det såg ut.
Måste baka en dag,det var längesedan nu!
Ha det gott!
Kram
mums va goda älskar kokossmaken i bakverk,
kram
Kanske man skulle ha bakat några bullar här snöar det och är inge kul idag..
Då passar det ju bra att baka, mm vi får se..
ha det gott
4