Taco Bell home......

Här idag blev det en önskan från födelsedagbarnet som kommit hem från sitt konfaläger... han ville ha tacomiddag som middagsmat när han kom hem.......


wikipedia
Taco Bell serverar mexikansk snabbmat och konkurrerar med McDonald's och Burger King. Skillnaden är att företaget använder sig av tortillas istället för hamburgerbröd. En avvikelse var på 1980-talet, där företaget även hade en meny, kallad "Bell Beefer", som bestod av hamburgerbröd, nötkött, sallad, ost och tomat. Burgarna blev inte så populära som företaget hade trott, och mot slutet av 1980-talet togs de bort.

Mindre så kallade Taco Bell Express-restauranger med ett mindre utbud finns på köpcentrum, flygplatser, varuhus, hotell, cafeterior, bensinstationer och liknande.

Det finns totalt 6 500 Taco Bell-restauranger i USA och 280 i resten av världen, till exempel i Guam, Puerto Rico, Kanada, Aruba, Dominikanska republiken, Chile, Costa Rica, Guatemala, Ecuador samt i Europa och Asien.

Ibland delar man lokaler med Kentucky Fried Chicken och Pizza Hut. Dessa restauranger kallas för "KenTaco Hut". Samma koncept används då man finns i samma lokal som Long John Silver's, varvid de kallas "Taco Silvers".

Taco Bells grundare, Glenn Bell, började först med varmkorvar i San Bernardino, Kalifornien. Efter att testat med andra sorters mat, öppnade han 1954 sin första Taco-Tia. Det blev ytterligare två fram till 1955. Senare sålde han dem till sina kollegor. Den första Taco Bell-restaurangen öppnade i Downey, Kalifornien 1962.

Den första Taco Bell-menyn såldes 1964. 1978 såldes företaget till PepsiCo. 1997 såldes det vidare till Tricon International Restaurants och 2002 blev Tricon Yum!Brands.

På det tidiga 1990-talet införde man så kallade "Litemenyer". En "Taco Lite" bestod av friterad mjöltortilla, nötkött, gräddfil, sallad, ost och tomat. Vissa Litemenyer innehöll dessutom oliver. Meningen var att minska salthalten i maten, men det höll inte och efter några år avskaffades menyerna.

Synnöve

Jaha, då var det dax igen då. Fast nu är sängdax....

Varför gör jag detta?

Utsätter mig för dina goa middagstips på fel tidpunkter av dygnet?

Kan du svara mig på det?



Näe ett glas vatten tror jag det blir sen sängen.

Kramen och tack för maten hihi.

Synnöve.

soffie

ha en underbar lördag!!!

soffie

ska ha gäster på fredag å är mycket sugen på den kyckling du visar nedan ,ser jättegott ut,

kram

Tina

Soffie: den är kanongod och är uppskattad här hemma....har provat även med fläskfile som funkar som ett alternativ.

Helena Ljunggren

tacomiddag tackar man aldrig nej till :)

Anonym

Jag vill JÄTTEGÄRNA veta var du har fått tag på den där blå skål...saken! Min familj är tacoälskare och den där hade varit underbar att ha på bordet istället för 10 000 småskålar!! Snälla svara! :-):-):-)

Tina

Skålen kommer från Tupperware!!...=)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress